Nieuws
Een nieuw begin
januari 2018
 Het nieuwe jaar begint met een nieuwe, frisse start. Onder meer met de inschrijving bij een andere, grotere beroepsvereniging: de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswij...
lees verder »

Voor u gelezen
Boeken
Genezen is geen proces van uitsluitend cel(bio)chemie en een fysieke kwestie. Daar komt veel meer bij kijken; Genezen is Heel-worden. Heelwording over alle niveau's: fysiek, maar oo...
lees verder »

Voorstellen

Ik ben Centina Margaretha Muilwijk, geboren in 1962 te Rotterdam.
Voordat ik Mesoloog werd, heb ik negen jaar gewerkt als gediplomeerd doktersassistente in een huisartsengroepspraktijk. Daar heb ik het heel erg naar mijn zin gehad. Toch groeide de wens om verder te leren, meer te kunnen betekenen voor de mensen zelf. Ik heb overwogen om medicijnen te gaan studeren, maar dit was niet te combineren met mijn, toen nog jonge kinderen.
Juist die kinderen waren reden dat ik in aanraking kwam met de “alternatieve geneeswijzen”. Deze kennismaking ging gepaard met goede resultaten en zo werd mijn belangstelling gewekt om hierover meer te leren. Maar: ik wilde wel een opleiding met een goede medische basiskennis. Het gaat hier tenslotte om de gezondheid van mensen en dan wil ik wel weten waar ik mee bezig ben!!
Zo kwam ik uit bij de Mesologie. In 1999 behaalde ik mijn eindexamen. Door prive-omstandigheden heb ik mijn thesis pas veel later gedaan. Dit betrof een onderzoek naar de complementaire behandelmogelijkheden van auto-immuungerelateerde schildklierproblemen. Een onderzoek dat heel leuk was om te doen en een verdieping gaf aan mijn vak. Dit is afgerond in januari 2007.

Sinds 1998 heb ik een eigen praktijk. Ik werk aan huis, doe daar dagelijks consulten.
In de beginperiode heb ik ook drie jaar parttime in Amsterdam praktijk uitgeoefend, in het Integraal Medisch Centrum. Later ook een periode van drie jaar parttime in het Gezondheidscentrum Goerree-Overflakkee, in Middelharnis.
In deze centra heb ik veel samengewerkt met andere disciplines als osteopathie, hypnotherapie, postural integration, acupunctuur, podotherapie, huidtherapie en integratieve psychotherapie. Deze samenwerking bestaat nog steeds, alleen nu extern.

Van 2008 tot 2010 heb ik deelgenomen aan de 3 jarige deeltijdopleiding Viscerale handgrepen voor Mesologen. Deze applicatie is speciaal ontwikkeld voor Mesologen en wordt gegeven in Stuttgart, in Duitsland. Hierdoor kan ik de beweeglijkheid van de organen nog beter te onderzoeken en waar nodig behandelen. 

En zo leer ik nog elke dag bij: van en door patiënten, door opleidingen, na- en bijscholingen. De mens als geheel blijft me enorm boeien!!