Nieuws
Een nieuw begin
januari 2018
 Het nieuwe jaar begint met een nieuwe, frisse start. Onder meer met de inschrijving bij een andere, grotere beroepsvereniging: de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswij...
lees verder »

Voor u gelezen
Boeken
Genezen is geen proces van uitsluitend cel(bio)chemie en een fysieke kwestie. Daar komt veel meer bij kijken; Genezen is Heel-worden. Heelwording over alle niveau's: fysiek, maar oo...
lees verder »

Soort klachten

Eén geheel!
Belangrijk is dat de mens als één geheel wordt beschouwd: het lichamelijk , energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel functioneren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Qua behandeling wordt altijd uitgegaan van het fysieke deel. Door een grotere, fysieke balans te creëren met een goede voeding en lichaamsbeweging etc, ontstaat op alle niveau’s veel meer evenwicht. 

Veel mensen leven met klachten die niet makkelijk te behandelen zijn. In veel gevallen zijn de symptomen wel te bestrijden, maar kan de oorzaak niet weggenomen worden, waardoor de klacht steeds terugkeert.
De Natuurgeneeskunde is met name zinvol bij alle chronische en/of vage klachten. Voorbeelden zijn hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, spierklachten, menstruatiestoornissen, chronische rugpijn, gewrichtsproblemen, darmklachten, huiduitslag, terugkerende oorontstekingen of blaasontstekingen, allergiëen, chronische verkoudheden en vruchtbaarheidsproblemen etc.
Ook bij diverse gedrags-, leer- en concentratie-problemen, ADHD, depressieve gevoelens en autistische stoornissen kan dit een goede ondersteuning bieden.

De therapieën zijn geschikt voor volwassen, maar zeker ook voor kinderen. Zelfs baby's kunnen uitstekend behandeld worden.